Adp Placement Papers – Adp Previous Question Papers with Solutions

Adp Placement Papers click here to Download adp interview questions and Placement Papers  

Hi friends here we are going to update all MNC companies Placement Papers. In our site we are giving overall placement papers updates and now here we are providing the adp placement papers. This adp company conducting the placements for all fresher as well as for experience candidates regularly. For all those candidates we are providing adp previous papers in our site. All those adp placement papers with answers provided here for the candidates. So for adp placement many number of candidates attending but less number of candidates are getting job in the placement because of lake of knowledge different type of questions asking in the adp companies for fresher’s. So all candidates who are going to attend the adp placement those candidates has to refer the adp placement papers with answers. Here we are giving all year’s previous placement papers like adp previous placement papers with answers to download.With this Adp Placement papers you can get some idea and prepare well for the interview. For the sake of candidates here we are providing the Adp Placement Papers in pdf format so it will be easy for you

Adp Placement Papers

These adp placement papers contains all type of questions asking in the online test which are conducted in the adp company  as well as in the campuses.  These adp previous placement papers with answers contains the topics like Aptitude, reasoning, basic programing language questions and English grammar questions. For the candidates reference we are giving the some adp placement papers with questions asking in the exam. So all the candidates who are searching for the adp placement papers are now download from the site. Here we are providing adp placement papers for freshers with answers for candidate’s reference. If you have any doubts regarding to this Adp placement papers please write to us through comment section. This will be easy for the candidates to practice .So candidates can download the adp placement papers and this adp placement papers are available in answers pdf download and prepare well for the placement. “All BEST GUYS”


About adp company

From our first account in Paterson, New Jersey, to over 610,000 customers we serve around the world today, ADP helps organizations of all types and sizes unlock their business potential. For 60 years, we have led the way in defining the future of outsourcing of business solutions. And we remain one of the most innovative companies, diversified and admired in the world to work for today. We are a full global provider of Human Capital Management (HCM) cloud computing solutions that combine HR, payroll, talent, time, tax administration and benefits, and a leader in service sub-contracting company, analysis and expertise of compliance. Our unparalleled experience, profound ideas and advanced technology have transformed human resources administrative back-office function to a strategic business advantage.

For more information about adp interview questions and adp placement papers for freshers click the below given links

 Adp previous papers Questions

Three rounds for selection

  1. Written Test
  2. .2 Technical Interviews
  3. 3 HR

Written Test

It is an On line exam, No.of questions: 55, Time Limit: 55 Minutes

  1. Aptitude-15 Questions 15 Marks

Areas to concentrate

Simple and Compound Intrest-4 Questions

Time and work

Time and Distance


Number series


B ) Reasoning-15 Questions 15Marks

Coding and Decoding


  1. c) Computer Knowledge-10 Questions 10 Marks

C and other programming language

  1. d) Verbal ability-5 Questions 5 Marks

Reading comprehension

Small passage followed by 5 questions

  1. e) Essay Writing

One topic given to write in 10 Minutes-Topic Commitment

Directions for question nos. 1-2:

Eighty Five children went to amusement park where they could ride on merry “go-round roller coaster and Ferris wheel .It was known that 20 of them have took all three rides and 55 of them have taken at least two of the three rides. Each ride cost Rs.1 and the total receipt of the amusement park was Rs.145.

1) How many children did not try any of the rides. ?

  1. A) 5 B) 10 C) 15 D) 20

Ans. 15.

20 kids * 3 rides = Rs. 60

(55-20=)35 kids * 2 rides = Rs. 70

60 + 70 = Rs. 130

So, Rs. (145 – 130 = ) 15 are left for the other (85 – 55 = ) 30 kids . so only 15 of them can take a ride and rest 15 will be left out.

145 rides were taken. 20 of them took all three, i.e. Rs. 60 were spent, so 145-60= Rs. 85 are left for the others. Total kids were 85, so rest were 65. out of these 65,

2) How many children took exactly one ride?

  1. A) 5 B) 10 C) 15 D) 20

Ans. 15

3) Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once ?

  1. A) 8
  2. B) 12
  3. C) 16
  4. D) 20

Ans 12.

Consider the top city, the following are the 3 routes possible, starting from the leftmost edge. Since there are 3 edges emanating from each city and the figure is perfectly symmetrical, these 3 routes are possible from each edge, hence for any given city, the total number of routes = 4 * 3 = 12.

Directions for question nos 4-5:

A, B, and C are three numbers, Let

@(A, B)= Average of A and B

*(A, B)=Product of A and B

/(A, B)=A divided by B

4) If A=2 and B=4 the value of @( / (*(A,B),B),A) would be

  1. A) 2
  2. B) 4
  3. C) 6
  4. D) 16

Ans. 2

5) Sum of A and B is given by

  1. A) *(@(A, B), 2)
  2. B) /(@(A,B),2)
  3. C) @(*(A,B),2)
  4. D) @(/(A,B),2

Ans. A.

6) Let x<0, 0<y<1, Z>1 which of the following is false:

  1. A) (x2-z2)has to be positive.
  2. B) yz can be less than one.
  3. C) xy can never be zero
  4. D) (y2-z2) is always negative

Ans. A.

7) If A’s income is 25% less than B’s ,by what % is B’s income greater than that of A ?

  1. A) 35%
  2. B) 25%
  3. C) 30%
  4. D) None of these

Ans. D Directions for question nos 8-12: A professor keeps data on students tabulated by the sex and the performance of the student. Data is kept in a computer disk, but unfortunately some of it is lost because of a virus. Only the following could be recovered:

Performance Total

Average Good Excellent

Male 10

Female 32

Total 30

Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed, which decided that the following facts were self-evident:

  1. a) Half the students were either good or excellent.
  2. b) 40% of the students were female
  3. c) One third of male students were average

8) How many students were both female and excellent?

  1. A) 0
  2. B) 8
  3. C) 16
  4. D) 32

Ans. A

Performance Total

Average Good Excellent

Male 10 48

Female 32

Total 30 80

Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed, which decided that the following facts were self-evident:

  1. d) Half the students were either good or excellent. (Implies the total of good and excellent is 40, i.e., hall of 80)
  2. e) 40% of the students were female (this implies that 32 is 40% of the total students, hence total students are 80, this implies that males are 48, calculate the rest yourself)
  3. f) One third of male students were average

9) What proportion of good students are male?

  1. A) 0
  2. B) 0.73
  3. C) 0.4
  4. D) 1.0

Ans. B.

10) What proportion of female students are good?

  1. A) 0
  2. B) 0.25
  3. C) 0.50
  4. D) 1.0

Ans. B

11) How many students are both male and good?

  1. A) 10
  2. B) 16
  3. C) 22
  4. D) 48

Ans. C

12) Among average students, what is the ratio of male to female?

  1. A) 1:2
  2. B) 2:1
  3. C) 3:2
  4. D) 2:3

Ans. D


Directions for Questions Nos: 13 to 17

Five executives of a multinational company met in Bombay:

Mr. Ram can speak Tamil and Hindi

Mr. Sham speaks Tamil and English

Mr. Raju converses in English and Hindi

Mr. Balu speaks Telugu and Tamil quite well.

Mr. Lalu can speak Hindi and Telugu

13) Which of the following can act as a interpreter when Mr. Raju and Mr. Balu wish to confer?

  1. A) Mr. Ram Only
  2. B) Mr. Sham Only.
  3. C) Either Mr. Ram or Mr. Sham
  4. D) Any of the other three executives.

Ans. D

 14) Besides Mr. Lalu, which of the following can converse with Mr. Balu without an Interpreter?

  1. A) Mr. Ram Only
  2. B) Mr. Sham only
  3. C) Mr. Ram and Mr. Sham
  4. D) Mr. Raju Only

Ans. C


15) Which of the following cannot converse without interpreter?

  1. A) Mr. Sham and Mr. Lalu.
  2. B) Mr. Ram and Mr. Sham
  3. C) Mr. Ram and Mr. Raju
  4. D) Mr. Sham and Mr. Balu

Ans. A

16) If a sixth executive is brought in, for him to be understood by the maximum number of original five, he should be fluent in?

  1. A) English and Telugu
  2. B) Hindi and Tamil
  3. C) Telugu and Hindi
  4. D) Hindi and English

Ans. B

17) Of the languages spoken the most common languages are

  1. A) English and Tamil
  2. B) English and Hindi
  3. C) English and Telugu
  4. D) Hindi and Tamil

Ans. D

Directions for Questions Nos: 18 to 21

Four people of different nationalities live on the same side of a street in four houses each of different color. Each person has a different favorite drink. The following additional information also known:

The Englishman lives in the red house.

The Italian drinks tea.

The Norwegian lives in the first house on the left.

In the second house from the right they drink milk

The Norwegian lives adjacent to the blue house

The Spaniard drinks fruit juice

Tea is drunk in the blue house.

The White House is to the right of the red house

18). Milk is drunk by

  1. A) Norwegian
  2. B) Englishman
  3. C) Italian
  4. D) None of these

Ans. B

19) The Norwegian drinks

  1. A) Milk
  2. B) Cocoa
  3. C) Tea
  4. D) Fruit Juice

Ans. B

20) The color of Norwegians house is

  1. A) Yellow
  2. B) White
  3. C) Blue
  4. D) Red

Ans. A

21) Which of the following is not true:

  1. A) Milk is drunk in the red house
  2. B) Italian lives in the blue house
  3. C) The Spaniard lives in a corner house
  4. D) The Italian lives next to Spaniard.

Ans. D

Directions for Questions Nos: 22 to 23

Kya-Kya is an island in the south pacific .The inhabitants of Kya-Kya always Answer any question with two sentences, one of which is always true and other is always false.

22) You are walking on a road and come to a fork. You ask the inhabitants Ram, Laxman, Lila,Which road will take me to the village?

Ram says,I never speak to strangers. I am new to this place.

Laxman says,I am married to Lila. Take the left road.

Lila says,I am married to ram. He is not new to this place.

Which of the following is true?

  1. A) Left road takes you to the village
  2. B) Right road takes you to the village
  3. C) Lila is married to laxman
  4. D) None of above

Ans. A.

Ram said he never talked to strangers, but he spoke to a stranger, this means that this statement is false, hence his other statement must be true, hence the second statement of Lila is false, hence her first statement is true that is she is married to ram, hence the first statement of Laxman is false, hence his second statement is true, that is take the left road.

23) You find that your boat is stolen. You question three inhabitants of the island and they reply as follows:

John says,I did not do it. Mathew did not do it.

Matthew says,I did not do it. Krishna did not do it.

Krishna says, I did not do it .I do not know who did it.

Who stole your boat?

  1. A) John
  2. B) Matthew
  3. C) Krishna
  4. D) None of them.

Ans. B

Matthew said he didn’t know who did it, but he also said he did not do it, which means he knows who did it, which means his second statement is false, which means his first statement is true

Directions for question nos 24-25: There are five trains A, B, C, D and E that run between the following stations:

Bombay and Pune

Calcutta and Bombay

Pune and Goa

Goa and Bombay

Pune and Calcutta

Trains A and D do not go to Bombay, B&C do not go to Calcutta and C & D do not touch Goa.

24) Train E goes from to¦ and vice-versa

  1. Pune and Calcutta
  2. Bombay to Goa
  3. Bombay to Calcutta
  4. Goa to Pune.

Ans. C

25) Which train runs between Calcutta and Pune?

  1. A) A
  2. B) B
  3. C) C
  4. D) D

Ans. D


26) The device that can transform digital data into analog data is called a

  1. A) Transformer
  2. B) Network
  3. C) Carrier
  4. D) Modem

Ans. D

27) Following is true about the IP of a machine

  1. A) It is 48-bit and will always be unique around the world.
  2. B) It is 48-bit and is not necessarily be unique around the world.
  3. C) It is 32-bit and will always be unique around the world.
  4. D) It is 32-bit and is not necessarily be unique around the world.

Ans. C

28) A machine having 64MB memory runs a executable which is 300MB on disk. This is achieved by:

  1. A) Use of FAR pointers
  2. B) Page swapping.
  3. C) Save some variables on another machine on network.
  4. D) Cannot be run on the machine.

Ans. B

29) Which of the following is true about thread and process startup speed:

  1. A) The startup of a thread is faster than a process.

B.) The process startup is faster as it is directly controlled by the OS.

  1. C) They will be equal.
  2. D) Depends on OS that is used. Faster on Windows98 slower on NT.

Ans. A

30) What causes Thrashing of a program?

A.) The constant swapping of program due to page faults.

B.) The inability of a program to get access to a network resource.

  1. C) A near overflow / underflow of a variable.
  2. D) Assessing a memory area not allocated to the process.

Ans. A

31) Turbo-C is a / an

  1. A) IDE and C compiler/linker.
  2. B) C-compiler/linker
  3. C) C.
  4. D) Code generator.

Ans. A

32) The path of creation of an executable is:

  1. A) Coding, linking, compiling, parsing.
  2. B) Coding, parsing, compiling, and linking.
  3. C) Coding, compiling, parsing, linking.
  4. D) Coding, compiling, linking, and parsing.

Ans. B

33) Memory leak in software is due to

  1. A) Heavy recursion used in logic.
  2. B) Using structures of large size
  3. C) Improper use of the CPU registers.
  4. D) Improper release of allocated memory.

Ans. d

34) A “stable sort” is different from “sort” in the following way

  1. A) Stable sort handles multiple thread access.
  2. B) Stable sort maintains the order of equal entities as it was in original sequence.
  3. C) Stable sort will always sort using the fastest scheme available in the library.
  4. D) Stable sort can handle exceptional conditions like interrupts in software.

Ans. B

35) The classic way of checking whether a mathematical expression has matched parenthesis will employ the following data structure:

  1. A) List.
  2. B) Directed Graph
  3. C) Threaded Binary tree.
  4. D) Stack.

Ans. D

36) The fastest sorting algorithm for a Random set of numbers is:

  1. A) Quick sort
  2. B) Shell sort
  3. C) Bubble sort
  4. D) Double Bubble sort.

Ans. A or B, I do not know

37) Which of these items is not a form of IPC:

  1. A) Shared Memory
  2. B) Pipes.
  3. C) Message queues.
  4. D) Semaphores

Ans. B

 38) The term œsocke in software refers to:

  1. A) The software primitive which allows access to the hardware attached to the computer.
  2. B) The API exposed by drivers to assess a hardware.
  3. C) End point of connection used to transfer data programmatically.
  4. D) Th primitive used by OS to get assess to the CPU for process scheduling.

Ans. C

39) Which of these statements is true:

  1. A) XML is a sub-set of HTML.
  2. B) XML is a less generic markup language standard derived from SGML.
  3. C) XML is HTML for extended Interfaces like mobile-phones.
  4. D) XML is a extension of HTML which defines new tags.

Ans. D

40) DCOM and CORBA are:

  1. A) Specifications which enable faster downloads on the net.
  2. B) Specifications that allow objects to be accessed in a location independent manner.
  3. C) Parallel implementations of XML by Microsoft and Sun respectively..
  4. D) Specifications to store objects on disk, for later retrieval.

Ans. B

41) The Process that involves monitoring and improving the software product development is:

(A) Quality Assurance

(B) Quality Control

(C) Quality Improvement

(D) None of the above


42) An executable test that verifies a functionality of the software unit with given input and expected output is called:

(A) Test Script

(B) Test Plan

(C) Test Case

(D) All of the above

Ans. maybe C

43) A Bug in the software is, when there is

(A) Application Crash

(B) Feature Failure

(C) Loss of Data

(D) All of the above

Ans. maybe A, or probably D

 44) Testing based on External Specifications without knowledge of how the system is constructed:

(A) Black Box Testing

(B) White Box Testing

(C) Stress Testing

(D) Performance Testing

(E) None of the above

Ans. a

45) Which of the following is false

(A) QA is a process defined to attain Quality Standards

(B) QC is testing of the product during its production work-flow

(C) A Test case could contain many Test Plans.

(D) A Test Plan could contain many Test Script & Test Cases

Ans. C

46) A Printing Machine that transfers impressions from Flat Plate to Rubber Cylinder, thence to paper is called

(A) Laser Printer

(B) Press, Offset

(C) Digital Printer

(D) All of the above

Ans. maybe Offset

47) Printing process in which ink is applied to paper or board from raised portions of printing plates or type is called:

(A) Printing, Letterpress

(B) Printing, Flexographic

(C) Printing, Silk screen

(D) None of the above

Ans. maybe letterpress

48) Yellow (lemon), Magenta (cold red), Cyan (blue-green) are the three

(A) Process Colors

(B) Monitor Colors

(C) Special Colors

(D) Spot Colors


49) Leading specifies:

(A) The space between the lines in a paragraph.

(B) The space between the base of a line to the base of the following line in a paragraph.

(C) The space between the top of the X height and the bottom of the X height of the following line in a paragraph

(D) The space between the beard of the top line and the beard of the bottom-line.


50) Which is a typical page layout program out of the following software products:

(A) Adobe Photo shop

(B) Adobe Page Maker

(C) Macromedia Free Hand

(D) Macromedia Director

Technical and HR

1) How do you define CONSTANT in C?

 2) Define VARIABLE?

 3) Function calling procedures? And their differences? Why should one go for Call By?


 4) Difference between STRUCTURE and UNION?

 5) What’s the special use of UNIONS?

 6) What is a pointer? What is meant by recursion?

 7) Can you write a programmer for FACTORIAL using recursion?

 8) What is LINKED LIST? How can you access the last element in a linked list?

The questions asked in the first technical interview are

  1. Tell me about yourself
  2. Write a programmer for binary searching
  3. What is a semaphore and where do we use them
  4. What is meant by LRU(least recently used)
  5. A puzzle
  6. About your family
  7. About your higher studies and plans for the future


Adp Placement Papers

Adp Solved Sample Placement papers with explanations

Adp placement papers with answers

Adp placement papers for freshers