# Quest Global Placement Papers – Download Quest Global Aptitude Previous Questions pdf format

__Welcome to Indiawidejobs.com. A destination for all placement papers including aptitude questions ,hr interview questions, interview tips, Group discussion topics , Sarkari Naukri, Sarkari Result, Bank Jobs, Private Jobs, Walk Ins, Admit Cards. Here we are going to update all the placement papers sample format followed by all the major organizations time to time. Indiawidejobs.com provide Placement papers, previous papers with solutions of all IT Companies. Specifically coming to this post here we are going to provide complete Quest Global placement papers for candidates those who are getting ready for written test in Quest Global . Although Quest Global placement papers with solutions provided here may contain less number of questions. But this will provide overall concepts highly focused in Quest Global placement papers. Here everyone can find a great collection of Quest Global placement papers with answers Also job aspirants can download Quest Global placement papers pdf format from __** Indiawidejobs.com**.

Graduates and post graduates those who are looking for jobs in Quest Global are keenly searching for Quest Global placement papers. Those job seekers can refer placement papers with answers are having better chances of cracking written tests at Quest Global. There will be a chance of repeating questions in placement papers year to year. So please concentrate and refer thoroughly Quest Global placement papers with solutions by downloading from website Indiawidejobs.com placed with titles like Download Quest Global previous papers pdf for free. There is only one reason behind publishing placement papers on our website is to give a perfect hand note of complete explanation over Quest Global placement papers with answers which were a bit difficult to make an dedicated attempt aptitude questions while attending for written test in Quest Global. Most of the job seekers those who are attempting to get into MNC companies are failing at written test due to lack of complete awareness over Quest Global aptitude questions. It is leading to failure of the candidate in some other companies too. In order to give vivid guidance about Quest Global placement papers we are highly focusing on various placement paper patterns and ways of questions that are asked in Quest Global placement papers. By previous year papers of Quest Global and based on the feedback provide by candidates whoever attempted for written test at that company team Indiawidejobs.com is preparing Quest Global placement papers with solutions and paving an easy way to succeed at written tests. Indiawidejobs.com will always try to provide complete information regarding Quest Global aptitude questions up to date. So keep on visiting this website for placement papers with answers. In the below post you can refer sample questions that are commonly appeared in Quest Global placement papers.

**About the company:** Quest Global is one of the major Enterprise in various sectors like Aerospace & Defense Aero Engines, Industrial & Hi-Tech, Medical Devices Oil, Gas, Power and Transportation all over Europe and Asia. Main services of Quest Global are Embedded Systems & Electronics, Engineering Software, Mechanical Systems & Structures and Product Lifecycle Solutions.

**Sample Aptitude Questions:**

**1) The ratio of marks obtained by vinod and Basu is 6:5. If the combined average of their percentage is 68.75 and their sum of the marks is 275, find the total marks for which exam was conducted. **

**Solution:**

Let Vinod marks be 6x and Basu’s is 5x. Therefore, the sum of the marks = 6x + 5x = 11x.

But the sum of the marks is given as 275 = 11x. We get x = 25 therefore, vinod marks is 6x = 150 and Basu marks = 5x = 125.

Therefore, the combined average of their marks = (150 + 125) / 2 = 137.5.

If the total mark of the exam is 100 then their combined average of their percentage is 68.75

Therefore, if their combined average of their percentage is 137.5 then the total marks would be (137.5 / 68.75)*100 = 200.

**2) If the cost price of 20 articles is equal to the selling price of 16 articles, What is the percentage of profit or loss that the merchant makes? **

**Solution:**

Let Cost price of 1 article be Re.1.

Therefore, Cost price of 20 articles = Rs. 20.

Selling price of 16 articles = Rs. 20

Therefore, Selling price of 20 articles = (20/16) * 20 = 25

Profit = Selling price – Cost price

= 25 – 20 = 5

Percentage of profit = Profit / Cost price * 100.

= 5 / 20 * 100 = 25% Profit

**3) A candidate who gets 20% marks fails by 10 marks but another candidate who gets 42% marks gets 12% more than the passing marks. Find the maximum marks. **

**Solution:**

Let the maximum marks be x.

From the given statement pass percentage is 42% – 12% = 30%

By hypothesis, 30% of x – 20% of x = 10 (marks)

i.e., 10% of x = 10

Therefore, x = 100 marks.

**4) When processing flower-nectar into honeybees’ extract, a considerable amount of water gets reduced. How much flower-nectar must be processed to yield 1kg of honey, if nectar contains 50% water, and the honey obtained from this nectar contains 15% water? **

**Solution:**

Flower-nectar contains 50% of non-water part.

In honey this non-water part constitutes 85% (100-15).

Therefore 0.5 X Amount of flower-nectar = 0.85 X Amount of honey = 0.85 X 1 kg

Therefore amount of flower-nectar needed = (0.85/0.5) * 1kg = 1.7 kg.

**5) A man can row 50 km upstream and 72 km downstream in 9 hours. He can also row 70 km upstream and 90 km downstream in 12 hours. Find the rate of current. **

**Solution:**

Let x and y be the upstream and downstream speed respectively.

Hence 50/x + 72/y = 9 and 70/x + 90/y = 12

Solving for x and y we get x = 10 km/hr and y = 18 km/hr

We know that Speed of the stream = 1/2 * (downstream speed – upstream speed) = 1/2 (18 – 10) = 4 km/hr.

**6) How long will it take for a sum of money to grow from Rs.1250 to Rs.10,000, if it is invested at 12.5% p.a simple interest? **

**Solution:**

Simple interest is given by the formula SI = (pnr/100), where p is the principal, n is the number of years for which it is invested, r is the rate of interest per annum

In this case, Rs. 1250 has become Rs.10,000.

Therefore, the interest earned = 10,000 – 1250 = 8750.

8750 = [(1250*n*12.5)/100]

=> n = 700 / 12.5 = 56 years.

**7) The time in a clock is 20 minute past 2. Find the angle between the hands of the clock. **

**Solution:**

Time is 2:20. Position of the hands: Hour hand at 2 (nearly).

Minute hand at 4

Angle between 2 and 4 is 60 degrees [(360/12) * (4-2)]

Angle made by the hour hand in 20 minutes is 10 degrees, since it turns through ½ degrees in a minute.

Therefore, angle between the hands is 60 degrees – 10 degrees = 50 degrees

**8) A man buys an article for Rs. 27.50 and sells it for Rs. 28.60. Find his gain percent.**

**Solution:**

C.P. = Rs.27.50, S.P. = Rs. 28.60.

Therefore Gain = Rs. (28.60 – 27.50) = Rs.1.10.

Therefore Gain % = (1.10*100/27.50) % = 4%.

9)Find S.P., when:

(i) C.P. = Rs. 56.25, gain = 20%.

(ii) C.P. = Rs. 80.40, loss = 15%.

**Solution:**

(i) S.P. = 120% of Rs. 56.25 = Rs. (120*56.25/100) = Rs. 67.50.

(ii) S.P. = 85% of Rs. 80.40 = Rs. (85*80.40/100) = Rs. 68.34.

**10)A scooterist covers a certain distance at 36 kmph. How many meters does he cover in 2min?**

**Solution:**

Speed = 36 kmph = 36 * 5/18 = 10mps

Therefore, Distance covered in 2 min = (10 * 2 * 60)m = 1200m

**Important links to Download Quest Global Placement Papers**

**Click here to Download Quest Global Placement Papers -1 **

**Click here to Download Quest Global Placement Papers -2**

*Click here to Download Quest Global Placement Papers –*3