Thoughtworks Placement Papers – Thoughtworks Aptitude Papers Solved pdf

Welcome to A destination for all placement papers including aptitude questions ,hr interview questions, interview tips, Group discussion topics , Sarkari Naukri, Sarkari Result, Bank Jobs, Private Jobs, Walk Ins, Admit Cards. Here we are going to update all the placement papers sample format followed by all the major organizations time to time. provide Placement papers, previous papers with solutions of all IT Companies. While coming to this specific post we are going to provide complete Thoughtworks placement papers for candidates those who are getting ready for written test in Thoughtworks papers with solutions provided here may contain less number of Thoughtworks aptitude questions. But it will provide overall concepts highly focused in placement papers of several MNC companies like Thoughtworks. Here everyone can find a great collection of Thoughtworks placement papers with answers Also job aspirants can download placement papers of all the major companies in pdf format from with various titles like Thoughtworks placement papers solved.


India Wide Jobs

Most of the job seekers those who are attempting to get into companies like Thoughtworks are failing at written test due to lack of complete awareness over aptitude questions that are asked in Thoughtworks placement papers. It is leading to failure of the candidate in some other companies too. In order to give perfect guidance about Thoughtworks placement papers we are highly focusing on placement paper patterns and ways of questions that are asked in Thoughtworks placement papers. Only reason behind publishing Thoughtworks placement papers on our website is to give a perfect hand note of complete analysis over aptitude placement papers with answers in Thoughtworks company. It will be a bit difficult to make a dedicated attempt while attending for written test in Thoughtworks. Candidates those who refer Thoughtworks placement papers solved are having better chances of cracking written test. By analyzing previous year papers of and based on the feedback provide by candidates whoever attempted for written test at Thoughtworks. is preparing Thoughtworks placement papers solved and paving an easy way to succeed at written tests conducted in Persistent systems. There is a chance of repeating questions in Thoughtworks placement papers year to year. So please concentrate more on referring and practicing Thoughtworks placement papers with solutions by downloading Persistent systems placement papers pdf from our website. will always try to provide complete information regarding Thoughtworks placement papers up to date. So keep on visiting this website for placement papers with answers. In the below post you can refer sample questions that are commonly appeared in Thoughtworks placement papers.

About the company: Thoughtworks is one of the major software enterprises. This is the organization built with values of technology and high end innovation. Thoughtworks is mainly concentrated on simplifying complex issues like banking related products. Thoughtworks is one of the companies which are supposed to be choosen as best companies in this generation.

Sample Aptitude Questions:

1) How often between 11 O’clock and 12 O’clock are the hands of the clock together at an integral number value?


At 11 O’clock, the hour hand is 5 spaces apart from the minute hand.

During the next 60 minutes, i.e. between 11′ O clock and 12′ O clock the hour hand will move five spaces [integral values as denoted by the 56 minute, 57 minute, 58 minute, 59 minute and 60 minute positions].

For each of these 5 positions, the minute hand will be at the 12th minute, 24th minute, 36th minute, 48th minute and 60th minute positions.

Hence the difference between the positions of the hour hand and the minute hand will have an integral number of minutes between them.

i.e. 5 positions.

2) Given that on 27th February 2003 is Thursday. What was the day on 27th February 1603?


After every 400 years, the same day occurs.

Thus, if 27th February 2003 is Thursday, before 400 years i.e., on 27th February 1603 has to be Thursday.

i) Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728

(a) 12

(b) 20

(c) 8

(d) none of these

Ans. (c)

3) If 2x-y=4 then 6x-3y=?





Ans. (b)

4) Mr. Shah decided to walk down the escalator of a tube station. He found that if he walks down 26 steps, he requires 30 seconds to reach the bottom. However, if he steps down 34 stairs he would only require 18 seconds to get to the bottom. If the time is measured from the moment the top step begins to descend to the time he steps off the last step at the bottom, find out the height of the stair way in steps?

Ans. 46 steps.

5) ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?

Ans. AE = 10.

6) Can you tender a one rupee note in such a manner that there shall be total 50 coins but none of them would be 2 paise coins.?

Ans. 45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1 twenty-five paise coins.

7) If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?





Ans. (b)

8) Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins.If all of them work together, find the time taken to fill the tank.

(a) 17 1/7 mins

(b) 20 mins

(c) 8 mins

(d) none of these

Ans. (a)

9) In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the chord BC?

Ans. BC = 4 cm.

10) Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.

Ans. 64/2210.

11)A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs.Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current?

(a) 1/2 kmph

(b) 7/12 kmph

(c) 5 kmph

(d) none of these

Ans. (b)

12) A goat is tied to one corner of a square plot of side 12m by a rope 7m long.Find the area it can graze?

(a) 38.5 sq.m

(b) 155 sq.m

(c) 144 sq.m

(d) 19.25 sq.m

Ans. (a)

Important Links to Download Thoughtworks Placement Papers

Click here to Download Thoughtworks Placement papers -1

Click here to Download Thoughtworks Placement papers -2

Click here to Download Thoughtworks Placement papers -3

Click here to Download Thoughtworks Placement papers -4